Apple brengt snel tweede patch voor Max OS X

Dit artikel delen:

Apple heeft opnieuw een update voor Mac OS X uitgebracht. Deze patch corrigeert problemen die veroorzaakt werden door de vorige update. Daarnaast dicht het een aantal beveiligingsgaten die Apple in de afgelopen twee weken ontdekte.

De tweede update (2006-002) lost problemen op die ontstonden bij de installatie van de eerste update (2006-001). De eerste bundel voegde validatie voor gedownloade bestanden toe aan Safari, Apple Mail en iChat, maar het aantal valse meldingen daarvan bleek groot. De update gaf gebruikers waarschuwingen bij het ontvangen van onschuldige bestanden, zoals Word-documenten.

Bovendien was de eerste update niet afdoende voor bepaalde problemen. Kwaadaardige bestanden konden nog steeds laden zonder tussenkomst van een gebruiker. Daarnaast gaf de update nog andere problemen, onder meer met de ‘rsync’ file transfer tool.

Verder herstelt de nieuwe patch ook een aantal fouten die in de afgelopen twee weken ontdekt zijn. Dat omvat een bug voor Apple Mail, te weten een buffer overflow error, die een cracker kan veroorzaken door een gebruiker een e-mailbijlage te laten openen. Ook lost deze update problemen op met JavaScript.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-14T14:08:00.000Z Ingrid Wolfslag


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.