Novell belooft datacenterbreed beheer

Dit artikel delen:

Novell werkt aan een brede, geïntegreerde softwaresuite voor het beheer van heterogene datacenters. De Netware- en Linux-leverancier wil zo zijn oude expertise benutten en uitbouwen.

Novell kondigde dit aan in Salt Lake City op zijn gebruikersbijeenkomst Brainshare, die dit jaar geen Europese editie heeft. De softwareproducent mikt met zijn beheersuite op Windows, Unix en Linux en moet onder meer een efficiënter gebruik van servers faciliteren. Momenteel worden servers gemiddeld voor slechts 20 procent benut, aldus Novell.

Het hieraan gewijde ontwikkelproject heet 'The policy-driven adaptive data center' en is in wezen Novells gang naar ict als nutsmiddel. Diverse ict-leveranciers hebben al ingezet op dergelijke strategieën, van zichzelf óf van platformleveranciers als IBM, HP, Sun en Microsoft. Ook virtualisatie speelt een rol in het bereiken van dit 'ict uit de kraan'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-22T13:05:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.