Novell belooft Netware-ondersteuning tot 2015

Dit artikel delen:

Novell belooft de meest recente versie (6.5) van zijn eigen besturingssysteem Netware te blijven ondersteunen tot 2015. Het bedrijf verkeert in de overgang naar Linux, van het overgenomen Suse, met daar bovenop Netware-functionaliteit (services).

Novell-ceo Jack Messman sprak de support-belofte uit op de Brainshare-conferentie van zijn bedrijf. Het marktaandeel van Netware is de laatste jaren nogal gekrompen, mede door concurrentie van Microsoft. De Windows-producent claimde net voor aanvang van Novells gebruikersconferentie dat het de afgelopen twee jaar 3,3 miljoen Netware-klanten heeft overgekregen naar Windows Server 2003. Daarvan gingen 1,8 miljoen bedrijfsgebruikers vorig jaar over.

De Netware-gebruikers vormen nog wel een bron van inkomsten voor Novell. Het bedrijf ziet de afzet van zijn Linux-besturingssystemen, zowel 'puur' Suse Linux als het eigen Open Enterprise Server (met Netware-services), minder hard groeien dan dat de Netware-verkoop afneemt. De afzet van Netware is 11 procent gedaald, bleek uit de begin deze maand onthulde resultaten voor Novells eerste kwartaal, dat 31 januari afliep. Novell onthulde begin deze week serverbesturingssysteem Suse Linux Enterprise 10 op Brainshare.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-22T14:36:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.