Microsoft herziet Windows-management

Dit artikel delen:

Microsoft herziet de indeling en leiding van zijn Platforms- en Services-divisie, waar Windows onder valt. De reorganisatie voegt online-elementen (de Live-strategie) toe aan de groep voor besturingssystemen en die tak flexibeler maken.

Zo hoort de blogdienst MSN Spaces, die dus onder de online-divisie MSN viel, nu bij de nieuwe Windows Live-groep (onder leiding van Blake Irving). De hele Platforms- en Services-divisie krijgt als leider voormalig Office-manager Steve Sinofsky.

Naast de Live-groep zijn er zeven nieuwe takken: de Online Business Group (aangevoerd door David Cole), de Market Expansion Group (Will Poole), de Core Operating System Division (Brian Valentine), de Windows Client Marketing Group (Mike Sievert), de Developer and Platform Evangelism Group (Sanjay Parthasarathy) en de Server and Tools Business Group (Bob Muglia).

De totale divisie voor Windows en Services heeft volgens het bedrijf niet voldoende flexibiliteit en groei getoond de afgelopen tijd. Dit is echter mede gerelateerd aan het feit dat Microsoft sinds 2001 geen nieuwe Windows-versie meer heeft gelanceerd.

Daarnaast zou de in Windows geïntegreerde webbrowser Internet Explorer volgens oorspronkelijke plannen pas vernieuwd worden met de komst van een nieuwe Windows-versie, die nogal op zich liet wachten. Microsoft heeft enige tijd terug dan ook besloten IE 7 los van Windows Vista uit te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-24T08:09:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.