Adobe steigert weer over Mac-migratie

Dit artikel delen:

Adobe steigert weer over een migratie van Apple's besturingssysteem Mac OS X. De applicatieproducent zegt nu dat het overzetten van zijn grafische software naar OS X voor Intel-chips veel werk is. De Creative Suite 3 van het bedrijf komt pas in het tweede kwartaal van 2007 uit.

Eerder zag Adobe ook problemen met de overgang van OS 9 naar het geheel nieuwe, op FreeBSD gebaseerde, Mac OS X. Het was toen de hekkensluiter met het uitbrengen van een OS X-uitvoering van zijn software. De oude programmatuur werkte wel op het nieuwe besturingssysteem doordat Apple OS 9 deels in OS X had vervat middels de Classic-omgeving. Dat zorgde echter wel voor prestatieverlies.

Apple heeft ook bij de nu spelende overgang compatibiliteit ingebouwd en wel middels een emulatielaag (Rosetta). Dit zou naar verluidt nauwelijks prestatieverlies opleveren. Daarnaast benadrukt de Mac-maker dat het omzetten van programmatuur, mits netjes geprogrammeerd, helemaal niet zo moeilijk is.

Adobe is een andere mening toegedaan. Ontwikkelaar Scott Byer stelt dat Apple's Xcode-ontwikkelsoftware tekortschiet. Versie 3 van zijn Creative Suite is uitgesteld naar het tweede kwartaal van komend jaar. Ceo Bruce Chizen zegt dat het geen groot probleem is, aangezien zakelijke gebruikers toch relatief langzaam zijn met overstappen. Bovendien heeft Apple zijn zakelijke desktops nog niet voorzien van Intel-chips. Daarnaast is Adobe ook druk doende met het integreren van zijn eigen software met die van het overgenomen Macromedia.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Adobe is een andere mening toegedaan. Ontwikkelaar Scott Byer stelt dat Apple's Xcode-ontwikkelsoftware tekortschiet."

1) De mening van een (Adobe) ontwikkelaar is niet de mening van Adobe!

2) XCode is niet het probleem maar de oude codebase.

"We evaluated XCode last time around when we needed to move to the Mach-O object file format. Because of the many quirks of having a large, complex, older codebase, the evaluation showed that tackling both the Mach-O conversion and an XCode conversion in one cycle wasn't achievable, and it had to get put off. -Scott"

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-27T11:20:00.000Z Jasper Bakker