Microsoft vecht Zuid-Koreaanse veroordeling aan

Dit artikel delen:

Microsoft legt zich niet neer bij de veroordeling van de Zuid-Koreaanse overheid. De antitrustautoriteiten in het Aziatische land hebben bepaald dat de Windows-producent misbruik maakt van zijn monopoliepositie door applicaties mee te leveren met zijn marktdominante besturingssysteem.

Het gaat specifiek om Microsofts software voor het afspelen van beeld en geluid (de Media Player), en voor het chatten (MSN, Messenger). De Zuid-Koreaanse kwestie lijkt dan ook veel op de Europese antitrustzaak tegen de Amerikaanse softwareproducent.

Zuid-Korea bepaalde in december dat Microsoft zijn producten moet loskoppelen van zijn besturingssysteem. Eerder heeft de Europese Commissie ook al zo'n straf opgelegd. Het door Microsoft uiteindelijk opgeleverde Windows XP N, zonder Media Player, blijkt in de praktijk weinig aftrek te genieten. De prijs voor de medialoze uitvoering is overigens gelijk aan de reguliere.

Verder legde de Zuid-Koreaanse Handelscommissie (KFTC) Microsoft in december een boete op van zo'n 27,5 miljoen dollar (32,5 miljard Koreaanse won). Dit naar aanleiding van een klacht van telecombedrijf Daum Communications, die in november al een schikkingsbedrag van 30 miljoen dollar had geïncasseerd van Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-29T08:24:00.000Z Jasper Bakker