SP1 voor Virtual Server uitgesteld naar begin 2007

Dit artikel delen:

Microsoft heeft een belangrijke update voor zijn Virtual Server uitgesteld. Service Pack 1 (SP1), wat de hardwarematige virtualisatie-ondersteuning van Intel en AMD benut, komt begin komend jaar uit. Een eerder gepland SP1 was omgevormd tot betaalde update (Release 2)

Oorspronkelijk moest SP1 voor Virtual Server in het vierde kwartaal van dit jaar uitkomen. De verklaring van Microsoft voor dit uitstel is dat kwaliteit voorrang heeft boven het tijdsschema. De bèta-uitvoering komt nog wel volgens plan in het tweede kwartaal uit.

Ondertussen komt concurrent VMware met een importhulpmiddel dat images van virtuele machines naar zijn eigen virtualisatie-omgeving brengt. Het kan images van Symantecs Livestate en Microsofts Virtual PC en Virtual Server aan.

VMware kampt echter ook met tegenslag; de nieuwe versie 3 van zijn ESX Server zou eind deze maand uitkomen, maar dat is drie maanden opgeschort. ESX draait direct op de x86-serverhardware, dus zonder host-besturingssysteem. GSX Server, dat wel een onderliggend besturingssysteem vereist, is laatst omgedoopt tot VMware Server en is gratis verkrijgbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-30T12:28:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.