Microsoft optimistisch over gesprekken met EC

Microsoft is optimistisch over de antitrustzaak van de Europese Commissie. De Windows-producent heeft afgelopen donderdag en vrijdag gesprekken gevoerd over zijn - volgens de EC - niet gehoorzamen aan de opgelegde strafmaatregelen.

De antitrustautoriteiten dreigen met een boete van 2 miljoen euro per dag, die met terugwerkende kracht geldig is vanaf half december vorig jaar. Microsoft stelt dat het wel degelijk gehoorzaamt, maar contrasteert dat met de beschuldiging dat de instructies van de EC onduidelijk zijn waardoor het moeilijk is ze te gehoorzamen. De EC heeft Microsoft op haar beurt beschuldigd van traineren.

De eind vorige week gevoerde gesprekken zijn volgens Microsoft goed verlopen. Woordvoerders van het concern zijn enthousiast over de gevoerde dialoog en stellen dat communicatie zeer belangrijk is. Ondertussen zijn er berichten vanuit de EC dat de gevoerde gesprekken voornamelijk een herhaling waren van de eerder geuite - wederzijdse - standpunten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-03T11:57:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.