Negroponte: software van nu niet efficiënt genoeg

Dit artikel delen:

Bedenker van het One Laptop Per Child-initiatief, Nicholas Negroponte, heeft zijn kritiek geuit op de software-industrie. De industrie zou software maken die de computer langzamer maakt in plaats van sneller.

Negroponte zei tijdens zijn speech op LinuxWorld in Boston: "We zijn op een punt gekomen waar iedere nieuwe softwarerelease nog slechter is dan de vorige. Ik heb de snelste laptop op de planeet gekocht, maar het is de meest langzame, onbetrouwbare machine die ik ooit gehad heb".

Dat de software de computer langzamer maakt komt omdat de software-industrie extra features aan de software toevoegt zonder dat ze nadenken over de impact die dat heeft op de snelheid van de computer, zei Negroponte.

Negroponte zei dat hij al jaren grappen maakt over het feit dat iedere keer als Intel een snellere chip uitbrengt, dat Microsoft komt met een besturingssysteem dat weer meer snelheid nodig heeft. Maar Negroponte verwijt niet alleen Microsoft de 'slechte' software; ook Linux zou volgens hem veel snelheid van de computer opslokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Beste Negroponte en medestanders,

Als je software op je PC gebruikt die niet snel genoeg draait, neem dan een oudere versie. Draai op je PC van mijn part WordPerfect 5.1 en Lotus 1-2-3 onder DOS 6.22 en je hoeft niet meer te klagen over de performance.

De nadelen zal je snel genoeg achter komen denk ik. Geen ondersteuning voor nieuwe hardware (USB sticks, cd/dvd-brander) , geen netwerk/internet ondersteuning, nagenoeg geen multimedia ondersteuning, geen WYSIWYG, geen intuitieve interface met de muis, geen copy-and-paste tussen applicaties, geen applicaties die tegelijk naast elkaar draaien en bestandsnamen van 8+3 letters...
En ga zo maar door.

Tja, het kan soms efficienter en sneller maar ik denk dat je desondanks niet terug wilt. (Misschien gaat je PC sneller als je virusscanner uitschakelt, maar of je systeembeheerder het daar mee eens is...)

Verder is het probleem meestal niet eens het OS (Windows, Linux) maar meer de applicaties die je er op draait, zoals Office applicaties, Communicatie software, etc.

Snellere applicaties kosten verder gewoon meer geld vanwege de extra ontwikkeltijd maar maak je maar geen zorgen, de evolutie van de survival of the fittest geldt ook in de Software branche.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-06T14:34:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.