Red Hat trekt Fedora-distributie weer naar binnen

Dit artikel delen:

Red Hat trekt de stekker uit de onafhankelijke Fedora Foundation, die was bedoeld om een vrije Linux-distributie met de nieuwste technologie te faciliteren. Het bedrijf laat in een open brief weten dat het niet langer geïnteresseerd is in een autonome nonprofit opzet en dat het Fedora weer in de bedrijfsgelederen opneemt.

Red Hat reanimeert de Fedora Project Board die zal bestaan uit vijf afgevaardigden van het Amerikaanse bedrijf, vier leden van de Fedora-gemeenschap en één voorzitter die wordt benoemd door Red Hat, De voorzitter zal bovendien vetorecht hebben over beslissingen.

De Fedora Foundation was krap een half jaar oud. Het had de eigenaar moeten worden van patenten en rechten op bepaalde open source-elementen en -technieken. Door dit in een stichting onder te brengen en niet bij het - commerciële - bedrijf moest de dreiging van softwarepatenten (en de commerciële uitbating daarvan) afgewend worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gelukkig. Het begon er een beetje op te lijken dat Fedora inderdaad echt een eigen leven ging leiden. Met Red Hat er ook echt juridisch achter krijgen ze toch weer wat meer body. Ben wel erg benieuwd hoed concullega´s dit vinden. Mandriva en Suse zien er weer een concurrent aan de onderkant van de markt bijkomen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-07T08:30:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.