Microsoft dicht tien IE-gaten met megapatch

Microsoft heeft een nieuwe patch uitgebracht voor zijn webbrowser Internet Explorer. Dit lapmiddel dicht tien gaten, waaronder enkele kritieke. Daarnaast dicht Microsoft gaten in Windows en Office.

Deze patches zijn uitgebracht als onderdeel van Microsofts reguliere patch-cyclus. Dit ondanks het feit dat één van de IE-gaten reeds misbruikt wordt door malware. Het gaat om een gat dat is ontdekt door beveiligingsbedrijf Secunia. Kwaadwillenden kunnen pc's daarmee overnemen. De megapatch dicht ook dit gat.

Verder voert Microsoft nu ook de aangekondigde wijziging door in IE's afhandeling van ActiveX. Het bedrijf is hiertoe gedwongen door de rechtszaak van Eolas Technologies, die patenten claimt op browsertechnologie. Bedrijven kunnen een speciale patch downloaden om deze wijziging twee maanden uit te stellen. Zij kunnen in die tijd hun websites en -applicaties testen voor de nieuwe ActiveX-opzet en indien nodig daarvoor aanpassen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-12T09:03:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.