Patch Microsoft veroorzaakt softwareproblemen

Dit artikel delen:

De nieuwe Microsoft-patch veroorzaakt problemen met andere software. Volgens PatchLink, maker van patch management software, betreft het applicaties die een specifieke versie van Java gebruiken.

Microsoft bracht dinsdag een patch uit die bedoeld is om aanpassingen te maken in de manier waarop Internet Explorer omgaat met ActiveX-elementen. Microsoft werd hiertoe gedwongen door de rechtszaak van Eolas Technologies die patenten claimt op de browsertechnologie.

De nieuwe patch veroorzaakt echter problemen zoals het niet kunnen openen van de mappen ‘mijn documenten’ of ‘mijn afbeeldingen’, meldt Microsoft. Maar ook clientsoftware van Siebel en de Google Toolbar kan na het installeren van de patch fouten geven. In sommige gevallen werkt de software helemaal niet meer.

Microsoft wijt de problemen, zoals het niet kunnen openen van bepaalde mappen aan de Hewlett-Packard’s Share to Web software. De oplossing is volgens Microsoft het bewerken van het register.

Voor de problemen met de Siebel-software brengt Microsoft naar verwachting in juni een patch uit. Oracle wil in mei met een patch voor het probleem komen. Bedrijven kunnen in de tussentijd een speciale patch downloaden om deze wijziging twee maanden uit te stellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-18T09:52:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.