Microsoft stopt met ondersteuning Windows 98, SE en ME

Vanaf 11 juli stopt Microsoft met de ondersteuning voor Windows 98 en 98 SE. Ook Windows Millennium zal vanaf die datum niet meer worden ondersteund.

Microsoft beëindigt vanaf 11 juli de publieke en technische ondersteuning. Hieronder vallen ook de beveiligings-updates. De ondersteuning wordt beëindigd omdat de producten verouderd zijn en deze verouderde besturingssystemen klanten kunnen blootstellen aan beveiligingsrisico's.

Microsoft raadt zijn klanten die nog steeds gebruik maken van Windows 98 of Windows Millenium aan zo spoedig mogelijk over te stappen op een nieuw en veiliger Microsoft besturingssysteem, zoals Windows XP.

Ondanks dat klanten geen updates meer krijgen, kunnen ze nog wel online terecht met hun vragen. Tot 11 juli 2007 kunnen gebruikers van bovengenoemde besturingssystemen nog gebruik maken van de zelfhulp-website van Microsoft.

Bron: Microsoft

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geachte mevrouw/mijnheer,

Om even te reageren op uw besluit om geen updates meer te geven voor windows 98 en hoger, ik vind dit een belachelijk besluit! Er zijn op deze wereld nog steeds mensen die niet zomaar even windows xp aan kunnen schaffen omdat hun budget daar gewoon niet toereikend voor is en u dwingt mensen hiertoe! Ik vind dit absoluut niet door de beugel kunnen en verwacht dan ook dat jullie met een passende oplossing komen voor mensen die besluiten om niet tot windows 98 over te gaan.

MS dwingt de gebruiker weer eens om hun duurdere nieuwe producten aan te schaffen die z.g. veel veiliger zijn. Die "veiligheid" is heel betrekkelijk als we alle gaten tellen in Internet Explorer. Emmentaler is er niets bij.
Ik zou alle mensen die W98 gebruiken aanraden een illegale kopie te bemachtigen van XP en Firefox als browser te gebruiken met AVG als goede gratis virusscanner. Dan heeft MS echt het nakijken en werk je ook nog eens op gratis en veiliger systeem!.

mvg Ronald

Beste Manon,

Volgens mij begrijp jij niet helemaal hoe de software-wereld in elkaar zit. Op de eerste plaats betekent het stoppen met deze ondersteuning NIET dat jij een nieuwe pc moet aanschaffen. De meeste basale zaken kun je gewoon met je pc blijven doen, alleen updates voor fouten worden inderdaad niet meer uitgegeven. Op de tweede plaats zou Microsoft gek zijn als zij producten blijven ondersteunen, hoewel er al zoveel nieuwe releases zijn. Dat kan wel, maar dat zou de prijs van het produkt ook vele malen hoger maken. Dat wil de consument toch niet betalen. Als jij een auto uit ´85 hebt dan zijn daar ook niet meer zomaar onderdelen voor te krijgen. Meeste software leveranciers geven support op de laatste twee versies, de nieuwste en één versie hiervoor. Begrijp mij goed, ik ben ook niet altijd pro Microsoft maar deze opmerking slaat echt nergens op. Zeker als je ook ziet dat een nieuwe desktop met XP nu al voor 300 euro te koop is.

Manon je bedoelt waarschijnlijk mensen die niet kunnen over gaan naar windows xp omdat hun budget daar niet toereikend voor is?(over gaan naar win98 heeft niet veel nut na 11 juli 2006)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-19T11:13:00.000Z Redactie Computable/PCM