Firewall in Vista staat standaard deels uitgeschakeld

Dit artikel delen:

De firewall in Windows Vista zal standaard alleen inkomend verkeer controleren. De mogelijkheid uitgaand dataverkeer te filteren is wel aanwezig, maar is standaard uitgeschakeld. Microsoft verklaart dat dit op verzoek van zakelijke gebruikers is.

De gedeeltelijke uitschakeling van de firewall is gebaseerd op feedback van bedrijfsklanten, vooral grote ondernemingen en overheidsinstanties. Die organisaties willen uitgaand verkeer, applicaties en specifieke poorten op een centraal beheerniveau regelen en niet op het niveau van de client-pc zelf. Laatstgenoemde zou teveel technische kennis van de eindgebruiker vereisen.

Windows Vista komt eind dit jaar uit voor zakelijke gebruikers, die hebben getekend voor Microsofts 'software-abonnement'. Het nieuwe besturingssysteem komt in januari volgend jaar pas breed op de markt, inclusief voorgeïnstalleerd op pc's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vreemd waarom niet gewoon een keuze bij het installeren, dan heb je gelijk allebei de mogelijkheden, of zouden de meeste gebruikers toch niet met de waarschuwingen op uitgaant verkeer om kunnen gaan en gewoon altijd op ok is goed klikken.

Maar dan nog zou ik een keuze mogelijkheid beter vinden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-27T08:27:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.