Te strikte beveiliging Vista schrikt bedrijven af

De beveiliging van Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows Vista is zo gebruikersonvriendelijk dat het bedrijven kan afschrikken. Dit stelt onderzoeksbureau Yankee Group.

De beveiligingsopties zijn zo opdringerig dat zowel IT-beheerders als gebruikers eerst de kat uit de boom willen kijken, stelt Yankee in een nieuw rapport. De beveiligingsmaatregelen en -meldingen in Vista zouden herhaaldelijk onnodig opduiken en zelfs neerbuigend zijn tegenover eindgebruikers.

Daarnaast zal de overgang naar Windows Vista volgens Yankee veel problemen opleveren voor bedrijven met authenticatiesystemen, zoals VPN's (virtual private networks). Microsoft heeft de login-architectuur namelijk volledig herzien. Dit nieuwe, flexibelere authenticatie-systeem moet Windows veiliger maken dan het tot nu toe ooit was.

Het kan softwarefabrikanten echter wel verplichten hun producten te herschrijven. Gelijktijdig gebruik van oude en nieuwe software - dus applicaties die respectievelijk geen en wel gebruik maken van het nieuwe authenticatiesysteem van Vista - dwingt beheerders en eindgebruikers met twee verschillende beveiligingsomgevingen te werken. Yankee ziet hierin nog een reden om de kat uit de boom te kijken wat de nieuwe Windows-versie betreft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-09T11:11:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.