Justitie VS verlengt toezichtsperiode Microsoft

Het Amerikaanse ministerie van Justitie verlengt de toezichtsperiode voor Microsoft. De Windows-producent valt de komende twee jaar nog onder controle. Daarnaast acht Justitie de ingebouwde zoekfunctie in Internet Explorer 7 geen monopoliemisbruik.

Zoekmachine Google had bij Justitie een klacht ingediend over de zoekfunctie van Microsofts nieuwe webbrowser. Het aanstaande IE7 gebruikt namelijk standaard de eigen MSN-zoekmachine. Gebruikers kunnen zelf een andere instellen. Google, die betaalt voor opname in andere browsers, stelt dat Microsoft hiermee zijn aan Windows gekoppelde browser gebruikt om voet aan de grond te krijgen in de zoekmarkt.

Justitie vindt dit bezwaar niet gegrond. Het ministerie heeft wel besloten enkele delen van de uitspraak in de langlopende Amerikaanse antitrustzaak langer te laten gelden. Oorspronkelijk zou de uitspraak, gebaseerd op een milde schikking nadat Microsoft schuldig was bevonden, in 2007 verlopen. Microsoft is akkoord gegaan met deze verlenging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-15T08:55:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.