Ballmer: 'uitstel' Vista is interpretatiefout pers

Dit artikel delen:

Microsoft-ceo Steve Ballmer ontkent dat hij gisteren in Tokio heeft gezegd dat Windows Vista enkele weken later uitkomt. De topman stelt dat de pers zijn uitspraken verkeerd heeft geïnterpreteerd.

Ballmer zei gisteren - en herhaalde dat vanmorgen - dat Vista op koers ligt om in januari 2007 op de markt te komen, maar dat kwaliteit het belangrijkste is. De ceo gaf eerst in bedekte bewoordingen aan dat Vista iets later zou kunnen komen als er onverwachte grote problemen worden ontdekt met de deze week vrijgegeven bèta 2 van het nieuwe besturingssysteem.

Onderzoeksbureau Gartner gaf enige tijd terug al aan dat Vista pas tegen maart uitkomt. De analisten van het bureau baseerden deze schatting op eerdere Windows-ontwikkeltrajecten van Microsoft waarbij het pc-besturingssysteem zo'n negen tot twaalf maanden na de tweede bèta op de markt kwam. Vista zou een nog complexer geheel zijn dan voorgaande Windows-versies zoals XP.

De nieuwe Windows-versie, ontwikkeld onder de codenaam Longhorn, was ooit even bedoeld om in 2003 uit te komen. Dat is al gauw opgeschort naar 2004 en respectievelijk 2005, wat echter ook niet haalbaar bleek. Later heeft Microsoft enkele geavanceerde nieuwe snufjes van Longhorn losgekoppeld om die later uit te brengen dan het nieuwe besturingssysteem zelf. Het bedrijf ontkent dat dit was om verder uitstel te voorkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-26T11:17:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.