Ondersteuning oudere Windows-versies stopt

Microsoft stopt vanaf 11 juli met de ondersteuning van Windows 98, Windows 98 SE en Windows Milennium Edition.

Gebruikers van de desbetreffende versies komen niet meer in aanmerking voor beveiligingsupdates, hetgeen betekent dat ze blootgesteld kunnen worden aan hackers die bekende softwarelekken gebruiken.

In eerste instantie was Microsoft voornemens om het support van de oudere versies al in januari 2004 te stoppen, maar het stelde dat uit om gebruikers de kans te geven om over te stappen naar nieuwere Windows-versies.

Eind vorig jaar maakte nog 13 procent van alle Windows-klanten gebruik van oudere versies. Tegen het einde van dit jaar verwacht de softwaregigant dat dit is gedaald naar 6 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

gezien en gelet op de hoeveelheid uitgezette en verkochte pakketten is het vooral bij oudere gebruikers een crime om over te schakelen op de nieuwere software pakketten van microsoft. ook de ondersteuning met curssusen laat hierbij veel te wensen over. als ondersteuningscentrum zou seniorenweb een uitkomst kunnen bieden, het lijkt mij dan ook onjuist om eerst mensen aan zoveel mogelijk verkochte pakketten te doen deelnemen en dan voor ondersteuning niet thuis te geven.service van het al oude dos pakket vind tot heden nog steeds plaats. daarom als microsoft "weet uw plaats" en alleen gewin mag geen reden zijn om geen ondersteuning te geven.

Met vriendelijke groet
J.W.Jacobs
Automatiseringsadviseur RI

Volkomen terecht.

Mensen moeten maar gewoon mee met de trein. Windows XP is alleen maar makelijker door geworden niet moeilijker.

Cursus en support is er genoeg. Al kijk je alleen nog maar naar het aantal gecertificeerde MCSA/MCSE. Enige nadeel is dat deze mensen niet of slecht benaderd kunnen worden voor support.

Met vriendelijke groet,
Erik
ir. Computer Science TU

Als mensen Windows 98 willen blijven gebruiken, dan zou dat zondermeer mogelijk moeten blijven met ondersteuning van derden indien er problemen zijn of nieuwe "gaten" bekend zijn geworden. Of Microsoft of een andere partij die ondersteuning verder invult laat ik daarbij in het midden. Maar het is in feite belachelijk dat een software pakket om redenen van "oud" zijn niet meer wordt ondersteuntd waar het in feite een heel ander pakket is dan de hedendaagse. Opzeggen steun = 1, maar geef dan direkt de sourcecode vrij voor serieuze bedrijven die in een derlijke niche nog wel support kunnen en willen leveren.
Ik vergelijk dit soort zaken altijd met andere alledaagse dingen, zoals mijn auto die inmiddels alweer zes jaar oud is. In de tussentijd heeft de autofabrikant alweer 2 versies uitgebracht. Als consument zou je het evenmin aanvaarden dat je bij de garage wordt verteld dat je auto niet meer wordt gemaakt omdat er een nieuw model te koop staat... Waarom wel dit soort acties bij software aanvaarden dan.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-04T12:04:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.