Managed hosting door True

Microsoft gaat toch zelf crm-applicaties hosten

 

Microsoft komt volgend jaar met een zelf gehoste uitvoering van zijn Dynamics CRM-pakket. Die productlijn krijgt de Live-naam, wat Microsofts online-strategie markeert. Bij de lancering van de hosted uitvoering in maart dit jaar ontkende Microsoft nog zelf te willen hosten.

Algemeen directeur Dynamics CRM Brad Wilson reageerde toen op vragen van Computable of Microsoft zélf de rol van hoster op zich wou nemen. "Wij willen slechts een basisplatform bieden. We zijn honderd procent op onze partners gericht." Hij zei op de service providers te vertrouwen om specifieke niche-industrieën of bepaalde regio's met eigen vereisten te bestrijken.

Wilson achtte het wel mogelijk dat Microsoft zelf zich zou richten op een zeer gespecialiseerd gebied, indien dat niet bestreken zou worden door partners. Dat lijkt nu dus te gelden voor crm in het algemeen.

Ceo Steve Ballmer kondigt aan dat Dynamics CRM Live halverwege volgend jaar moet verschijnen. Hij noemt deze aankondiging "eigenlijk onvermijdelijk". Wilson verklaart dat de prijs voor de Live-crm nog niet bekend is, maar stelt dat het concurrerend zal zijn met vergelijkbare online-software in de markt. De voornaamste concurrent op dit gebied is Salesforce.com, maar ook SAP en Oracle tellen mee.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1625213). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×