Microsoft trekt Private Folder weer terug

Microsoft trekt een vorige week uitgebrachte extra voor Windows XP weer terug. De Private Folder-addon bood eindgebruikers de mogelijkheid privé-bestanden met encryptie te beveiligen. Systeembeheerders protesteerden hiertegen.

De Private Folder is namelijk niet door beheerders te ontsluiten indien eindgebruikers hun wachtwoord vergeten. De vrees is dat systeembeheerders hier dan toch op worden aangesproken. Daarnaast bestaat er het risico van opzettelijk versleutelen van zakelijke data, die andere werknemers willen gebruiken.

Microsoft presenteerde de toevoeging, te downloaden voor gebruikers van legale Windows-installaties (onder de naam genuine Windows), als een nuttig hulpmiddel voor de bescherming van privégegevens. De softwareproducent bedoelde dit voor pc's of accounts die gedeeld worden met vrienden, collega's, kinderen of anderen.

Die focus op de pc-eindgebruiker is echter niet goed gevallen bij bedrijfsklanten. De Private Folder-download ging niet vergezeld van documentatie hoe het aan banden te leggen. Een beheeromgeving zoals Microsofts Active Directory zou dat wel kunnen. Microsoft trekt de download nu terug, maar het programma is elders nog gewoon te vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-17T11:24:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.