Microsoft vernieuwt Small Business Server

Dit artikel delen:

Vanaf augustus is Release 2 van de Windows Small Business Server 2003 (SBS) te koop. SBS is een gecombineerd pakket voor het mkb en bevat de serveruitvoering van besturingssysteem Windows compleet met serverapplicaties voor netwerkbeveiliging en het delen van applicaties.

De standaardeditie van SBS 2003 R2, die iets minder dan 500 euro gaat kosten, biedt onder andere de mogelijkheid faxen vanaf de pc te verzenden en ontvangen. Daarnaast bevat het combinatiepakket Sharepoint voor het delen van documenten en Exchange Server om te mailen en een gemeenschappelijke kalender te beheren.

De Premium-editie, die iets meer dan het dubbele zal kosten van de standaardeditie, heeft daarnaast ook een firewall, Frontpage om websites te ontwikkelen en de SQL Server-database voor het beheren en analyseren van gegevens.

Nieuw in Release 2 is onder andere een grotere mailboxlimiet, van 75 GB, en een automatische controle of de nieuwste patches en updates zijn geïnstalleerd. Die beveiligingscontrole heet ‘Green Check’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-18T16:36:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.