Hittegolf vergroot kans op data-verlies

Dataherstelbedrijf Ontrack Data Recovery meldt een toename in het aantal aanvragen voor 'data recovery' nu de temperaturen tropische waarden bereiken.

Het grootste gevaar voor computers, laptops en servers komt door stroomuitval als gevolg van oververhitting of door directe of indirecte blikseminslag. Ontrack raadt ondernemingen aan hun apparatuur koel te houden en geeft daartoe een aantal tips.

Zo moeten computers op een koele en droge plaats worden gezet om oververhitting te overkomen en mogen er niet teveel pc’s op een enkele stekkerdoos worden aangesloten. Ook adviseert Ontrack een spanningsbeveiliger tussen het stopcontact en de stekker van de computer om problemen tijdens onweersbuien te voorkomen.

Verder zou it-apparatuur aangesloten moeten zijn op een eigen stroomcircuit en deze niet moeten delen met airconditioners, ventilatoren en dergelijke. Ondernemingen met netwerkservers doen er verstandig aan te investeren in noodstroomvoorziening. ‘Dit voorkomt netvervuiling en zorgt ervoor dat servers ook tijdens stroomuitval blijven werken’, aldus Ontrack.

De complete lijst tips is op de website van de leverancier beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-21T11:08:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.