Vista krijgt brede undelete-mogelijkheid

Dit artikel delen:

Microsoft voorziet de volgende Windows-versie van een brede optie om gewiste informatie weer tevoorschijn te halen. Dit maakt het mogelijk vorige versies van documenten op te roepen, maar dan uitgebreider ten opzichte van het reeds uitgebrachte 'volume shadow copy' voor Windows XP en Server 2003.

De schaduwkopie-functionaliteit in de huidige Windows-client en server biedt de mogelijkheid systeembestanden te spiegelen en terug te roepen wanneer er overschrijvingen plaatsvinden, zoals bijwerkingen. Dit werkt ook voor gebruikersdata als de systeembeheerder dit specifiek heeft ingesteld. De spiegeling levert dan een zogenaamd herstelpunt op, waarbij eerdere versies van de bewuste bestanden zijn terug te halen.

Windows Vista, dat in november uitkomt voor zakelijke gebruikers, heeft deze functionaliteit ook. Voor de nieuwe Windows-versie is het gekoppeld aan de System Protection-functie die standaard aan staat. Eindgebruikers kunnen de Previous Versions-optie met een rechtermuisklik aanroepen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-01T10:56:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.