Microsoft Canada laat Vista-prijzen uitlekken

De Canadese vestiging van Microsoft heeft de prijzen voor Windows Vista laten uitlekken. De nieuwe Windows-versie komt in verschillende varianten die 210 tot 350 euro kosten (140 tot 210 euro voor upgrades). De zogeheten Ultimate Edition van de nieuwe Windows-versie krijgt dus een premiumprijs.

De geplande prijzen voor Vista zijn door een configuratiefout van de website op het Internet gekomen. Eerder was er al veel speculatie over de prijsniveau's voor de diverse nieuwe Windows-varianten. Zo biedt Amazon de mogelijkheid Vista vooraf te bestellen en schat daarvoor een prijs in van zo'n 310 euro. Microsoft brengt Vista in november uit voor zakelijke gebruikers en in januari voor de consumentenmarkt.

Windows Vista komt in de volgende uitvoeringen: Home Basic, Home Premium (equivalent aan de huidige Media Center Edition van Windows XP), Business (gelijk aan Windows XP Pro) en de Ultimate uitvoering, die alle functionaliteit van de andere varianten combineert. Voorganger Windows XP kost nu zo'n 90 tot 130 euro voor de Home-variant en 160 tot 500 euro voor de Pro-variant. Die prijzen zijn afhankelijk van studentenkortingen, zakelijke bulkcontracten waaronder ook het omstreden abonnement Software Assurance, en afname bij een pc of server (oem-licentie, original equipment manufacturer).

De basisuitvoering van het nieuwe besturingssysteem zou ongeveer hetzelfde kosten als de huidige XP Home-uitvoering. Zakelijke gebruikers zouden zelfs een licht voordeel kunnen genieten, maar de tussen- en bovenliggende multimedia-uitvoeringen (Home Premium en Ultimate) zijn duurder dan de huidige tegenhangers. Microsoft verklaart dat het de daadwerkelijke prijzen nog niet heeft vastgesteld en weigert verder commentaar op de Canadese fout.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-29T12:31:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.