Managed hosting door True

Oplossing conflict Visual Studio en Vista later

 

Microsoft komt pas in het eerste kwartaal van komend jaar met een update voor Visual Studio 2005 om de incompatibiliteit met Windows Vista op te lossen. Het ontwikkelpakket krijgt eerst nog wel een update (Service Pack 1) die enkele bugfixes bevat.

Vice-president Soma Somasegar van Microsofts ontwikkeldivisie verklaart nu dat de incompatibiliteit met Vista pas na de lancering van die nieuwe Windows-versie wordt aangepakt. Vista is al ruim vijf jaar in ontwikkeling en naar schatting zeker twee jaar te laat.

Somasegar meldt in zijn blog dat zijn mensen nu samenwerken met de Vista-ontwikkelaars om de problemen tussen de twee Microsoft-producten te begrijpen en er oplossingen voor te bedenken. "Deze zullen echter pas na de lancering van Windows Vista als update voor Visual Studio beschikbaar komen." Het is niet bekend op welke termijn die patch moet verschijnen.

Het belangrijkste compatibiliteitsprobleem zit in het .NET Framework. De nieuwe Windows-versie Vista gebruikt namelijk versie 3.0 van dat programmeerraamwerk, maar oudere versies van Visual Studio ondersteunen alleen versie 1.0. SP1 voor Visual Studio 2005 voegt ondersteuning voor .Net 3.0 toe, maar is daarmee nog niet geheel Vista-compatibel. De nieuwe, beperkte gebruikersrechten in die beter beveiligde Windows-versie gooien ook roet in het eten.

Eerder waarschuwde de Windows-leverancier ontwikkelaars al dat de oudere Visual Studio-versies 2000 en 2002 niet goed werken met Vista en niet ondersteund worden op die nieuwe Windows-versie. Applicatie-ontwikkelaars dienen volgens Microsoft dus over te stappen naar het aanstaande Visual Studio 2005 SP1, hoewel zelfs die versie niet geheel compatibel is.

Inmiddels is er een bèta verschenen van het eerste Service Pack (SP1) voor dat één jaar oude ontwikkelpakket. SP1 moet over zo'n drie maanden uitkomen en biedt dan vooral bugfixes en verbeteringen voor de stabiliteit van de ontwikkelsoftware. Daarna staat de volgende versie (codenaam Orcas) van Visual Studio op stapel, hoewel ook daarvan de timing onbekend is.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1722972). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×