Veranderende omgeving beïnvloedt applicatiebeheer

Hoe meer organisaties een service oriented architecture implementeren, gebruik gaan maken van VoIP of datacentra consolideren om applicaties vanuit een centraal punt bij de eindgebruiker te brengen, hoe meer het werk van de netwerkprofessional verschuift richting het verbeteren van applicatieprestaties. Sleutelbegrip is samenwerking.

Het beheer van de bedrijfsapplicaties is niet langer silowerk, maar vergt verregaande samenwerking tussen teams binnen een organisatie. “Er bestaan twee soorten beheerders: degenen die net van school komen met alle mogelijke certificeringen en diegenen die het bedrijfsnetwerk kennen, de applicaties die daarop draaien en hoe deze twee samengebracht kunnen worden”, zegt Larry McBrayer, netwerkarchitect bij een grote Amerikaanse dienstverlener. Vooral deze laatste categorie zal zijn werk de komende jaren een vlucht zien nemen.

Computable Seminar
Geïnteresseerd in de veranderingen rondom applicatiebeheer? Computable organiseert op dinsdag 14 november het seminar Application Management in het Rosarium in Amsterdam. Meldt u aan op www.computable.nl/am.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-07T07:25:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.