Microsoft- en Novell-klanten blij met overeenkomst

Novell en Microsoft hebben deze week de resultaten gepresenteerd van een onderzoek verricht door Penn, Schoen & Berland Associates waaruit blijkt dat het overgrote merendeel van hun klanten de deal juist goedkeurt. De deal tussen de twee bedrijven deed veel stof opwaaien.

Veel ontwikkelaars in de open-source gemeenschap keuren de deal af omdat Microsoft daarmee een teveel grip zou krijgen op Linux. Verdere ophef ontstond over de uitspraken van Microsoft-ceo Steve Ballmer dat Novell wel een deal met Microsoft moest sluiten omdat het gepatenteerde broncode gebruikt. Dit schoot de open-source gemeenschap in het verkeerde keelgat.

Het nu onthulde klanten onderzoek is gehouden onder 201 beslissers in de computerindustrie. Maar liefst 95 procent van de respondenten keurde de deal goed. Zo'n 90 procent verwacht dat de deal ervoor zorgt dat Windows en Linux in de toekomst beter zullen samenwerken en 75 procent denkt dat de deal het risico van patentinbreuken vermindert.

Novell en Microsoft zijn blij met de resultaten van hun onderzoek. Volgens de nieuwe partners toont het onderzoek aan dat de keuze om samen te werken een goede was en dat klanten snappen dat het een 'win-win'-deal is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben absoluut niet blij met het feit dat een Linux distributie is overgenomen door Microsoft. Dat SuSE ging fuseren met Novell daar was ik al niet blij mee. Maar nu wordt het allemaal Microsoft.

"If you can't beat them, buy them." lijkt het credo van Microsoft dat niet goed raad weet met de vaak onzichtbare "tegenstander". Tot voor kort vonden de heren van Microsoft Linux nog een hobbie OS?! Helaas zijn ze wakker gevonden.

Dus nu hebben we een infiltrant in het TUX kamp. Gelukkig kun je ze makkelijk herkennen door veel marketing taal, bugs, blue screens, security leaks, virussen, spyware en reboots.

Hoe lang zal het duren voor ze de echte kracht van Linux hebben ontdekt? Sssssttttt niemand vertellen: open source [GNU/GPL]. Oops, heb ik het toch verklapt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-13T09:13:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.