Windows Vista in de winkel

Dit artikel delen:

Nederlandse bedrijven reageren afwachtend op de komst van Vista, ook al draait de marketingmachine van Microsoft op volle toeren. Kleinere organisaties en consumenten zullen als eerste overstappen op de software die nu ook voor hen beschikbaar is.

Nederlandse bedrijven vertonen op dit moment voornamelijk passieve interesse in het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, stelt commercieel directeur van Kender Thijssen Johan Muit. "Bedrijven willen alles weten over Vista, maar de invoering krijgt geen hoge prioriteit. Daarvoor biedt het naar verhouding te weinig nieuwe functionaliteit. Veel organisaties vinden Windows XP goed genoeg." Met de implementatie van het nieuwe Microsoft SharePoint 2007 en Office 2007 valt meer te winnen meent hij. Kender Thijssen levert pc's aan voornamelijk grotere organisaties met honderd tot duizend werkplekken.

Enthousiasme
"Vista loopt enorm binnen, het enthousiasme is erg groot", zegt Kees Koomen, directeur van werkplekbeheerder Nobel. Hij noemt de verbeterde beveiliging, integratie en flexibiliteit als voornaamste pluspunten van de nieuwe software. Hij verwacht dat de invoering van Vista in de tweede helft van dit jaar in een stroomversnelling komt als de eerste kinderziektes uit de nieuwe software zijn. Microsoft heeft laten weten dat het eerste Service Pack voor Vista halverwege dit jaar al uitkomt.

Verder denkt Koomen dat de meeste organisaties overstappen bij een migratie van de hardware. Ricardo Koelemij van licentiebeheerder PC-WARE ziet vervanging van de hardware ook als een belangrijke voorwaarde voor een overstap op het nieuwe besturingssysteem. Van de kleine vijfhonderdduizend licenties die het bedrijf beheert, is honderdduizend eind dit jaar overgestapt op Vista, verwacht hij. Veel organisaties beschikken over een enterprise agreement, waardoor zij over de laatste software beschikken.

Meer weten over Vista? kijk dan op www.vistainfo.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mijn grootste punt om (nog) niet over te gaan op Vista is dat het eigenlijk niets toevoegd op het gebruik van mogelijkheden die ik persoonlijk gebruik.
Daarbij ben ik een fervent tegenstander van DRM. En Vista kan misschien inmiddels wel een synoniem voor DRM genoemd worden. :(

Je bent natuurlijk ook niet verplicht om over te gaan op vista!!!!!!!!
Maar vergelijk vista met een andere auto, waarom koop je een andere auto als die van jezelf nog goed is??? Toch gebeurt het veel!
Vista heeft voor andere gebruikers weer VEEL nieuwe toevoegingen!!
En wat betreft drm... daar heb je toch geen last van als je netjes je zooi KOOPT!!!

Juist als je netjes je "zooi" koopt ben je het slachtoffer van DRM. DRM restricties zorgen er vaak voor dat je muziek-bestanden enkel op n eigen computer kunt afspelen of n MP3-speler die Microsoft haar implementatie van DRM ondersteunt. Terwijl als je losse MP3tjes download van bv. LimeWire (en downloaden van muziek is op dit moment nog steeds legaal) je veel vrijer bent in het gebruik.

Ook als je via iTunes muziek koopt heb je de problemen van afspelen op andere computers of andere spelers, ik zie het verschil niet.

En de desktop afbeeldingen van flickr fotogafen zijn alweer geremixed
http://flickr.com/photos/82471305@N00/374926925/

ik haat DRM...ik had LEGAAL een cd gedownload in de MSN shop.de bestanden waren in .wma formaat.er zat een licentie bij voor 10 keer branden op cd.nou,in werkelijkheid was het NUL keer!!! ik stuurde een boze mail en kreeg mijn prepaid geld tegoed wel terug maar had er niks aan omdat alle tracks DRM beveiligd zijn en NIET te branden zijn! nu werd ik gedwongen om ILLEGAAL te werk te gaan en het te kraken om het zo toch te kunnen branden...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-26T11:40:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.