Microsoft geeft Virtual PC 2007 gratis weg

Dit artikel delen:

Microsoft geeft de nieuwste versie van de virtualisatiesoftware Virtual PC 2007 gratis weg. Het bedrijf hoopt zo beter te kunnen concurreren met bedrijven als VMware en Parallels.

Virtual PC maakt het mogelijk meerdere besturingssystemen naast elkaar te laten draaien op één computer. In tegenstelling tot Virtual PC 2004 kan de 2007-versie wel overweg met de nieuwe Hardware Virtualisation Technologie van Intel en AMD. Ook biedt de nieuwe versie ondersteuning om Vista te virtualiseren.

Vorig jaar gaf Microsoft Virtual PC 2004 ook al gratis weg. Het bedrijf beloofde toen al dat het ook de versie van 2007 gratis zou weggeven. Virtual PC 2007 is hier te downloaden. Er is een 32- en 64-bit versie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zolang USB niet gesupport wordt, zoals andere virtualisatieprogramma's wel doen, heeft VPC2007 (bij mij) geen functie.

XP Home, Vista Home en Windows 2000 wordt niet ondersteund terwijl VMWARE dit wel doet.

Mooi een legale rootkit in je eigen pc :-)

Gaan ze de "Virtual PC for Mac"-versie 2007 ook gratis weggeven dan?

Handig, zo'n gratis virtualisatielaag. Wat MS echter vergeet te zeggen is dat je voor elk OS op je pc (en dus ook voor elke VM die een OS draait) een licentie moet hebben. Dus XP op je PC, en 4 VM's met elk ook XP er op, dan heb je 5 licenties XP nodig !!

Dat staat los van het virtualisatiepakket, onder VMware moet je ook de licenties betalen. Virtualisatie helpt niet in bezuinigen op licenties, tenzij dat expliciet is toegestaan.

Alleen jammer dat je alleen maar Microsoft os 'sen kan draaien en dan alleen nog maar de nieuwste versies daarvan.
Dus geen win98 of een ubuntu, wat met vmware wel kan.

Ben wel erg achterdochtig als MS ineens vrijgevig wordt.

Martijn Loers,
U schreef : "Alleen jammer dat je alleen maar Microsoft os'sen kan draaien en dan alleen nog maar de nieuwste versies daarvan. Dus geen win98 of een Ubuntu, wat met VMware wel kan."
Bedoelde U hiermede eveneens Versie 2004? Ubuntu had ik wel graag eens grondig willen studeren. Hasta la Vista ...

Niet verbaasd zijn, als je met VPC 2007 wel Linux distributie's kunt draaien.

Beste Martijn Leers, dit is niet helemaal waar, als je een beetje moeite doet, kan je elk besturingssysteem onder Virtual PC draaien. Ik heb onder Windows XP Knoppix gedraaid, via Virtual PC en zonder enig probleem.

De rest van deze boodschap heeft totaal geen betrekking op Martijn, het is algemeen ;)

De reden dat Microsoft hun Virtual PC gratis weg geeft, is exact dezelfde als dat het haar Internet Explorer weg geeft (remember Netscape, anyone?).

Microsofts enige doelstelling is VMware uit de markt te drukken.

Het doet mij, als "domme" hobbyist verschrikkelijk verdriet, dat professionals nog steeds in de misleiding en leugens van Miicrosoft trappen en ik vindt het volstrekt onacceptabel dat ict-professionals erhaupt nog Microsoft software in hun bedrijf of organisatie gebruiken.

Het is reeds jaren lang bekend dat de software die Microsoft verkoopt ver onder de maat is. Als ict-specialist heb je volgens mij de plicht om je werkgever en collega's goed te informeren en je werkgever ervan te overtuigen dat je een fatsoendelijk besturingssysteem dient te gebruiken, om het gevaar van mallware binnen je bedrijfsnetwerk te beperken.

Aan alle werkgevers: je mag rustig van je ict-specialist eisen dat zij of hij je bedrijfsnetwerk beveiligd. Indien zij of hij niet in staat is dit te doen, wordt het hoog tijd dat je een betere (meer gequalificeerde) ict-specialist in dienst neemt.

Een ict-specialist zonder Unix kennis is geen specialist en dus een verkwisting van het geld dat je in haar of hem investeert.

Als de ict-specialist tijdens een sollicitatiegesprek je er van probeert te overtuigen dat Microsoft Windows het beste bestuingssysteem voor je bedrijf is, adviseer ik je om meteen af te haken.

Laat je alsjeblieft niet misleiden en neem een leuke geek in dienst!

Tot slot: virtualisatie op zich is best een leuke techniek, die voornamelijk erg interessant voor klein-bedrijven is (IMHO).

Big Brother geeft gratis spulletjes weg, en de hele wereld is het meteen gretig aan het installeren. Leuk gratis Virtual PC op je pc..

Heeft iemand al eens nagedacht WAAROM dit gebeurd? Wie weet zit hier wel een backdoor in (zou niet de eerste zijn), zodat je - in geval van calamiteiten - totaal geen beschikking meer hebt over je eigen hardware en data..

Heeft niemand dan de clue achter de film "The Net" begrepen??

Mag ik trouwens nog even toevoegen dat ook oudere besturingssystemen (van Microsoft welliswaar) zoals Windows 98 probleemloos draaien op MVPC 2007. Na het eerst op het voor mij vertrouwde VMWare geprobeerd te hebben (waar ik niet kon installeren vanwege het niet willen laden van een cdrom driver vanaf een bootable cd!?!?) ben ik met MVPC 2007 gaan proberen en die draaide hem zonder problemen. Ook Virtual machine additions werkt zonder problemen. Alleen jammer inderdaad van het ontbreken van de USB support (maarja het blijft Microsoft he ;) )

@ Marti, mag ik er even op wijzen dat je het bestaan van malware voor windows based OS'en niet in de schoenen mag schuiven van Microsoft?

Waarom bestaat Malware?
vroeger: fame and fortune
nu: big business

meeste gebruikers draaien XP, dus, veel malware.

Linux tot op heden is nog steeds niet doorgebroken tot het grote publiek, ik ben recentelijk zelf met ubuntu beginnen experimenteren (onder virtual PC) en ik ben tot hiertoe zeer tevreden met het resultaat.

Indien linux based OS'en wel doorbreken, dan geef ik je op een blaadje dat er binnen de kortste keren malware bestaat voor deze platformen.

Vulnerabilities zijn nu eenmaal niet enkel afhankelijk van je OS, maar ook van de software die je erop installeert.

in de tijd van win ME hadden de linux fanboys het volste recht microsoft producten af te kraken...sinds win xp sp2 mogen ze wel eens toegeven dat ook microsoft er in slaagt degelijke producten te maken!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-22T10:44:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.