Adobe: geen Vista-patches voor huidige software

Adobe logo 4/3

Adobe meldt in een verklaring op zijn website dat zijn producten Photoshop, InDesign en Dreamweaver geen updates krijgen waardoor ze compatibel worden met Windows Vista. Vista-gebruikers zullen nieuwe versies van de pakketten moeten kopen.

De huidige versies van bovengenoemde pakketten werken wel onder Vista maar kunnen problemen hebben. Sommige gebruikers merken dat ze iedere keer dat ze een Adobe-pakket starten zich opnieuw moeten registeren. Dreamweaver 8 crasht soms wanneer de gebruiker naar bestanden browst. InDesign geeft soms met de onterechte foutmelding dat er niet genoeg schijfruimte is.

Adobe Acrobat 8 werkt ook niet altijd goed onder Vista, maar Adobe komt op korte termijn met een gratis patch die de problemen met dat pakket moet verhelpen.


Meer informatie: HOW ADOBE PRODUCTS SUPPORT WINDOWS VISTA (pdf)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat van Adobe 8 is ze geraden ook dat ze dat goed maken voor Vista. En ook voor Office 2007. Ik kan namelijk geen PDF meer maken als ik office 2007 er op heb staan.

En dat pakket kwam op zelfde moment als Vista en Office uit. Ik dacht toen ik het kocht dat het al compatible was.

Dan vragen ze zich ook nog af hoe het komt dat mensen en bedrijven overschakelen naar iligale versies.
Kijk maar eens wat de pakketjes kosten
en tel een en een maar bij elkaar op.
Adobe, waar bent u mee bezig.

Dat maakt goede reclame voor zichzelf. Zij prijzen zich natuurlijk letterlijk en figuurlijk uit de markt. Inmiddels ondersteunt Office 2007 ook PDF (zij het met minder mogelijkheden, maar toch goed genoeg voor de meeste mensen) OpenOffice ondersteunt het maken van PDF nog beter. Maar er zijn ook software pakketten die vrijwel net zo goed werken als Adobe PDF software voor veel minder geld.

Zeer slordig dat zij hun Adobe Reader nog steeds niet compatibel hebben met Vista. Alhoewel ik erken dat Vista zelf ook niet op alle onderdelen goed en gebruiksvriendelijk werkt. De praktijk is dat bij aankoop van PC's je bijna niet meer om Vista heenkomt (Mac en Linux uitgezonderd, maar de markt is toch grotendeels in handen van Microsoft)

Het lukt zelfs al moeizaam om hun versie Adobe Reader 8 te downloaden, de downloadmanager werkt niet ( in ieder geval niet onder Firefox).

Daarnaast is Microsoft zelf bezig met hun Microsoft Reader (formaat) te promoten. Al mag het qua functionaliteit en gebruikersgemak nog geen naam hebben.

Maar een andere speler op de markt kan weleens lastiger worden. De MobiPocket Reader (zie het gebruik bij www.ebook.nl bijvoorbeeld) is vooral voor mobile telefoons en pda's bedoeld maar kan ook op de PC gedraaid worden. PDF wordt daar steeds minder ondersteunt met name omdat MobiPocket geactiveerd moet worden met een PIN code. Hiermee kunnen ze ervoor zorgen dat jij de enige bent die zijn/haar eBook kan lezen. Vrij vervelend want het is weer een inperking van je vrijheid, maar uitgevers zien hierin, net als bij muziek, een mogelijkheid tot het beschermen van het auteursrecht.

Of het het gaat redden is de vraag. Maar het laat wel zien welke kant het op gaat met dit soort ontwikkelingen. Adobe gaat als ze op deze manier doorgaat zeker terrein verliezen. Want ook voor de andere producten van Adobe, zoals Photoshop bestaan zeer goede en goedkopere alternatieven. Er is waarschijnlijk maar n monopolie dat blijft en dat is Bill's Microsoft.

Adobe stelt dar er patches zijn voor Vista van de volgende producten: Photoshop Elements 5.0 en Premiere Elements 3.0.
Dat klopt, alleen als je de producten gekocht hebt en de patches gedownload, dan blijkt dat de patches niet voor de Nederlandse taal versie zijn. Of en zo ja wanneer deze komen is niet bekend stelde de medewerker van de klantenservice.

"Dreamweaver crasht soms wanneer de gebruiker naar bestanden browst".

Nou dat soms is bij mij vaak, bijna elke keer als ik op 'browse' druk klapt dreamweaver er uit. Echt waardeloos, zo kan ik mijn site amper bijwerken.
Betaal je een fors bedrag voor zo'n pakket, en dan dit...

Ja, dit is zeker waardeloos ... grof geld betalen voor een product, dat naar je mag aannemen goed werkt, en dan dit ...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-03-21T11:29:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.