Opleiders verwachten forse omzetgroei

Dit artikel delen:

IT-opleidingsinstituten verwachten de komende jaren een forse omzetgroei. Er is een grote vraag naar cursussen in standaardsoftware, netwerk- en systeembeheer en databases.

Dit blijkt uit het rapport 'Trends en verwachtingen bij de automatiseringsopleidingen in 1996', dat het Amoa, Adviezen voor Markt- Ontwikkeling en Analyse uit Veenendaal heeft gepubliceerd.
De opleidingsinstituten verwachten het komende jaar een omzetgroei van bijna 30 procent. Afgelopen jaar werd volgens hen ruim 560 miljoen gulden aan IT-opleidingen uitgegeven. Groei wordt met name verwacht in de segmenten standaardsoftware, netwerk- en systeembeheer en databases.
Kleine instituten zien met tientallen procenten verschil de groei rooskleuriger in dan de grote instituten. Zij besluiten na lang aarzelen toch over te stappen op Windows- en andere Microsoft-cursussen. Dat gaat ten koste van ondermeer Lotus Notes. Verder ziet een groot deel van de ondervraagden Internet en multimedia als belangrijke ontwikkelingen. Deze constatering wordt echter nauwelijks vertaald in het opzetten van nieuwe cursussen. Alleen de grote instituten zijn bereid hierin te investeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.