Exacomm in netwerkbeheer voor mkb

Dit artikel delen:

Voormalig directeur van Racal-Datacom Jan de Gier heeft een nieuwe onderneming opgestart die netwerken voor kleine en middelgrote bedrijven moet beheren. Hij denkt dat in het midden- en kleinbedrijf een enorme markt voor 'outsourcing' braak ligt. Zijn Exa Communications (Exacomm) werkt daarbij volgens de franchise-formule.

Franchisenemers kunnen in hun regio netwerken voor derden gaan beheren. De Gier denkt zo de oplossing te hebben gevonden voor het nijpende gebrek aan goede netwerkbeheerders. Hij hoopt jonge technici aan zijn organisatie te kunnen binden door hen via deze aanpak eigen baas te maken. Exacomm werkt met helpdesk-software van Peregrine Systems, die geschikt is voor 'client/server netwerken'.
Exacomm wil daarbij uitgroeien tot een soort kenniscentrum. Het is de bedoeling een uitgebreid databestand op te bouwen van bepaalde fouten. Hiermee kunnen sneller analyses worden gemaakt en correcties worden uitgevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.