Bèta van SP1 voor Vista blijkt beperkt

De bèta van het eerste pakket lapmiddelen (Service Pack 1) voor Windows Vista blijkt voor een beperkte groep testers. De proefversie van SP1 zou in juli uitkomen, terwijl eerder sprake was van november. Microsoft bevestigt dat SP1 niet dit jaar klaar is.

Aanvankelijk zou het nieuwe Windows Vista in de tweede helft van dit jaar een eerste Service Pack krijgen. Onlangs doken echter berichten op dat SP1 is uitgesteld naar begin komend jaar. Aan die opgeschortte planning werd weer getwijfeld toen het nieuws kwam dat Microsoft de bèta van het patch-pakket in juli zou uitbrengen, in plaats van in november.

Microsoft bevestigt nu dat SP1 pas in 2008 uitkomt. Verder melden woordvoerders dat een openbare bèta van die Vista-verbetering later dit jaar verschijnt. De voor nu verwachte bèta is dus een besloten test. De Amerikaanse Microsoft-tester Josh Phillips bevestigt dit nu op zijn blog, net als analist Mary Jo Foley.

Foley maakte eerder melding van de aanstaande bèta, maar sprak van een besloten proef. Diverse media brachten echter het 'nieuws' van een openbare bèta, die dus eerder verschijnt dan gepland. Microsoft spreekt dit nu expliciet tegen. Ondertussen ontkent cfo Chris Liddell van de softwareproducent dat bedrijven niet op Vista overstappen omdat ze de kat uit de boom kijken tot SP1 er is. "Wij zien SP1 an sich niet als een grote stimulans voor de acceptatie van Vista."

SP1 voor Vista krijgt niet alleen patches, maar ook wijzigingen in de ingebouwde beveiligingsmogelijkheden. Dit naar aanleiding van klachten van antivirusleveranciers. Die stellen dat zij zijn buitengesloten door de kernelbescherming in de uitvoering van Vista voor de semi-64-bit processoren van Intel en AMD.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-21T10:30:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.