Microsoft stil over Windows Vista patch

Dit artikel delen:

Softwaregigant Microsoft heeft op zijn website twee patches beschikbaar gesteld voor gebruikers van besturingssysteem Vista. De patches zijn nog niet meegenomen in het reguliere updateproces. Het gerucht gaat dat het te maken heeft met de eerste Servicepack die nog moet worden aangekondigd.

Op de website van Microsoft zijn sinds enkele dagen twee patches te downloaden voor het besturingssysteem Vista, die echter nog niet zijn verspreid via de reguliere updates.

Aan de collega's van CNET meldde een woordvoerder van het bedrijf dat de twee updates (KB938979 en KB938194) pas later beschikbaar komen via Windows Update. Deskundigen gaan er vanuit dat hiermee op de volgende Patch Tuesday wordt gedoeld, 14 augustus.

Microsoft wilde geen uitlatingen doen over de verschijningsdatum van Windows Vista Servicepack 1, behalve dat het bedrijf continu met partners bezig is met verbeteringen. Bètatesters van Vista blijken inmiddels wel een testversie van Vista SP1 te hebben ontvangen. Overigens zal ook Windows XP een nieuwe servicepack krijgen (SP3). Daar zouden meer dan 900 fixes in zitten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Daar zouden meer dan 900 fixes in zitten."
Is dat niet vreemd? 900?
Een verse XP SP2 install meldt namelijk maar zo'n 86 updates/fixes om toe te passen.
FUD om mensen aan Vista te krijgen?

900 fixes is vanaf XP SP0 en niet vanaf SP2 natuurlijk !

900 fixes is natuurlijk belachelijk veel. Dan weet je toch ook dat er iets niet klopt....

In de vermelde 900 fixes van Windows XP SP3, zitten inderdaad ook alle fixes van SP1 en SP2. Wie SP3 installeert, krijgt SP1 en SP2 er namelijk bij. Meer info over Win XP SP3 vind je op de volgende link: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=85AF7BFD-6F69-4289-8BD1-EB966BCDFB5E&displaylang=en#filelist

Gisteren even een test gedaan:
XP SP0: 18 updates
XP SP1: 321 updates (KB326927)
XP SP2: 817 updates (KB811113)
Na SP2: ca 95 updates vandaag de dag

Totaal dus van ca 1150 updates na uitkomst van XP (aldus MS KBs).
We zullen het er maar niet over hebben hoe weining MS *zelf* heeft gevonden daarvan, want de meeste (if not alle) worden door externe gevonden.

Je vergeet er alleen bij te vermelden dat sp 2 ook heel veel aan de software heeft veranderd.... Totaal nieuwe firewall e.d. het zijn echt niet alleen maar secuirity fixes en bug oplossingen....

Zijn er meer mensen die KB938979 niet geinstalleerd krijgen?
OS: legale Vista Ultimate op Dell Dim 9200
Foutdetails: Code 80070003
Alle truuks die in Help en MS support site beschreven staan uitgeprobeerd. Uiteindelijk is het gelukt om het bestand buiten Update om te installeren (in Update geschiedenis staat zelfs "gelukt") maar Automatische Update blijft aangeven dat deze update beschikbaar is en geinstalleerd moet worden. Update meedere keren z'n gang laten gaan maar steeds met genoemde foutcode.

Wie heeft DE oplossing gevonden?

Ik heb geprobeerd deze downloads te installeren. Hoewel ik Windows Vista heb, krijg ik de medeling dat deze Windows Vista patch niet toeganglijk is voor mijn systeem....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-09T11:36:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.