VMware wil een klein miljard ophalen

hypervisor virtualisatie

Een hypervisor draait direct op de computerhardware, met een of meer besturingssystemen er bovenop.

Leverancier van virtualisatiesoftware VMware denkt met zijn voorgenomen beursgang 997,2 miljoen dollar op te halen. Dit blijkt uit stukken die het bedrijf heeft gedeponeerd bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Uit de aanpassing van de stukken rond de beursgang blijkt dat VMware ten minste 27 dollar en ten hoogste 29 dollar per aandeel denkt te vangen. Eerder dacht het bedrijf aan een prijs tussen 23 en 25 dollar.

Beursexperts zien de aanpassing van de bandbreedte van de introductiekoers als een teken dat de beursgang op handen is. Omdat aan alle formaliteiten is voldaan, wordt verwacht dat het maandag 13 augustus zover is. De New Yorkse effectenbeurs heeft al een officiële afkorting voor het bedrijf verzonnen: VMW.

Bij de beursgang zal VMware 33 miljoen aandelen verkopen. Daarvan gaan er 26,5 miljoen naar de huidige eigenaar, opslagfabrikant EMC. Dit bedrijf houdt ook na de beursgang met zo'n 87 procent van het stemrecht een dikke vinger in de pap bij VMware.

Poet

Met de opbrengst van de beursgang betaalt VMware een lening van 350 miljoen dollar terug aan moedermaatschappij EMC. Ook koopt het bedrijf voor 127 miljoen dollar het eigen hoofdkantoor in Palo Alto, Californië terug. De rest van de poet wordt toegevoegd aan het werkkapitaal. Daaruit wordt de groei van het bedrijf gefinancierd, de productontwikkeling en eventuele overnames.

Eerder kondigden twee belangrijke it-spelers - chipbakker Intel en netwerktoeleverancier Cisco - aan een belang in VMware te zullen kopen. Intel Capital steekt 218,5 miljoen dollar in het bedrijf tegen 23 dollar per aandeel. Daarmee komt Intels belang in VMware op 9,5 miljoen aandelen. Cisco kocht aandelen voor 24 dollar per stuk voor een totaalbedrag van 150 miljoen dollar.

Bekijk ook de video Wat is virtualisatie?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-12T13:01:00.000Z Johannes van Bentum