SCO verliest Unix-rechtszaak tegen Novell

De ophef rond de Linux-claims van SCO, en diens diverse rechtszaken daarover, lijken nu een einde in zicht te hebben. De omstreden Unix-leverancier heeft een belangrijke rechtszaak tegen Novell om de eigendomsrechten op Unix verloren.

Softwareleverancier SCO heeft een rechtszaak tegen Novell om het eigendom van Unix verloren. De tegenpartij, oorspronkelijk eigenaar van Unix, is volgens de rechter nog steeds de rechtmatige eigenaar van dat besturingssysteem en de bijbehorende auteurs- en licentierechten.

Dit is een flinke tegenslag voor SCO die dat Unix-eigendom gebruikte om claims te leggen op het open source-besturingssysteem Linux. SCO heeft onder meer IBM aangeklaagd. De aanklager stelt dat IBM Unix-technologie heeft overgeheveld naar Linux en daarmee de Unix-contracten met SCO heeft geschonden.

De rechter geeft nu Novell gelijk, die stelt dat het de Unix-rechten nooit echt verkocht heeft aan SCO. De overeenkomst van jaren terug tussen beide bedrijven betreft slechts het recht licenties te verlenen op Unix. Een onderaannemers-constructie dus. De daadwerkelijke eigenaar is altijd Novell gebleven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-12T23:43:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.