Beurshandel in VMware gaat van start

Dit artikel delen:

Aan de New Yorkse effectenbeurs worden vandaag de eerste aandelen VMware verhandeld. Gisteren maakte het bedrijf 33 miljoen aandelen te gelde voor 29 dollar per stuk. Daarmee levert de beursgang in totaal 957 miljoen dollar op.

Leverancier van virtualisatiesoftware VMware is, op basis van de gisteren gerealiseerde prijs, als geheel 10,9 miljard dollar waard. Daarmee is het een van de grootste beursgenoteerde softwarebedrijven ter wereld.

Moedermaatschappij EMC, fabrikant van opslagsystemen, deed slechts negen procent van de aandelen van de hand. Dat percentage kan nog iets oplopen wanneer kopers van de aandelen gebruik maken van hun recht wat extra aandelen af te nemen. Daarbij gaat het om maximaal vijf miljoen aandelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als dat maar goed gaat..

Ik hoop wel dat VMware bij haar technische leest blijft, en mooie produkten blijft maken, waar het leven van ons ict'ers prettiger door blijft

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-14T10:58:00.000Z Johannes van Bentum