McAfee koopt groei in netwerksector

Dit artikel delen:

McAfee, bekend producent van anti-virusprogramma's, maakte gisteren bekend dat het Network General opkoopt. Deze fabrikant van software voor netwerkbeheer wordt in McAfee opgenomen middels een aandelenruil ter waarde van 1,3 miljard dollar.

Met deze aanwinst hoopt McAfee zijn aartsrivaal Symantec de loef af te steken in de softwaremarkt voor beveiliging en beheer van netwerken. McAfee verwacht dat zijn omzet de komende paar jaar met 30 tot 40 procent stijgt.
De afgelopen vier jaar heeft McAfee een agressieve aankoopstrategie gehanteerd. Het begon als uitgever van goedkope anti-virussoftware. Inmiddels is het één van de grootste leveranciers van geavanceerde producten voor netwerkbeheer en -beveiliging.
McAfee en Network General gaan verder door het leven onder de naam Network Associates. Deze combinatie zou 's werelds grootste bedrijf zijn op het gebied van software voor netwerkbeheer en beveiliging. Bovendien neemt het de tiende plaats in op de ranglijst van onafhankelijke softwareproducenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-14T00:00:00.000Z Redactie Computable