Microsoft geeft meer informatie over SP1 voor Vista

Dit artikel delen:

Softwaregigant Microsoft heeft meer informatie gegeven over de verbeteringen in Service Pack 1 voor Vista. Microsoft benadrukt dat SP1 geen nieuwe functies zal toevoegen aan Vista, maar bestaande componenten nieuwe functies zal geven.

Productmanager Nick White van Microsoft heeft kortgeleden meer informatie uit de doeken gedaan over het eerste servicepack (SP1) voor besturingssysteem Vista. Behalve verbeteringen in de prestaties, beveiliging en stabiliteit van Vista biedt SP1 ook extra ondersteuning voor hardware en industriestandaarden, waaronder Extensible Firmware Interface (EFI) en Extended File Allocation Table (exFAT).

BitLocker Drive Encryption kan door SP1 ook andere volumes versleutelen dan alleen de C-schijf. Disk Defragmenter geeft aan Administrators de keuze welke schijf het moet defragmenteren. Network Diagnostics is uitgebreid zodat het bekende problemen met bestandsdeling en het printen naar een lokale printer via Windows Terminal Services kan diagnostiseren. En laptop-gebruikers zullen blij zijn met een aantal prestatieverbeteringen in SP1.

SP1 zal voor Vista-gebruikers niet zo onmisbaar zijn als de Service Packs voor oudere besturingssystemen. Dit komt doordat Microsoft de belangrijkste verbeteringen direct verstuurd via Vista's Windows Update-client. Toch is SP1 - ondanks dat het niet veel nieuws toevoegt - belangrijk voor Microsoft. Veel bedrijven wachten met de overstap naar Vista totdat SP1 uit is. Hoe eerder SP1 uit is, hoe eerder bedrijven naar Vista migreren.

Bron: Geek.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb op mijn nieuwe laptop Vista eraf gehaald en XP-Pro geinstalleerd. Dit omdat Vista verschrikkelijk traag is. Ondanks 2GB intern geheugen en mijn randapparatuur niet weer werkt onder Vista.

Heb je wel even geprobeerd om wat grafische toeters en bellen uit te schakelen?

Vreemd dat het bij jou zo traag werkt. Bij mij werkt het juist duidelijk sneller op mijn laptop (en dat met maar 1 GB RAM). Overigens heb ik ook begrepen dat de grafische instelling 'AERO' op systemen met een goede grafische kaart de processor ontlasten en daardoor juist niet vertragend werken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-03T11:40:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.