Microsoft en Novell openen gezamenlijk lab

Microsoft en Novell openen een gezamenlijk lab voor het ontwikkelen en testen van interoperabiliteit tussen Windows en Linux servers.

Softwaregiganten Novell en Microsoft maken de opening bekend van het ‘Microsoft en Novell interoperabiliteitslab' in Cambridge, Massachusetts in de VS. Het lab is een gevolg van de samenwerkingsovereenkomst tussen Microsoft en Novell die in november 2006 gesloten werd. Daarin legden beide partijen vast samen te werken aan de interoperabiliteit tussen hun besturingssystemen en andere software. Het lab moet een gezamenlijk onderkomen worden waar technische experts van beide partijen nieuwe software-oplossingen ontwikkelen en testen.

De focus van de samenwerking in het laboratorium ligt vooral op een betere compatibiliteit tussen Windows Server en SUSE Linux Enterprise-editie. De onderzoekers hopen via software-oplossingen  Microsofts en Novells virtualisatietechnologie aan elkaar te koppelen.

Het lab huisvest meer dan 80 servers met verschillende processoren en besturingssystemen, gekoppeld aan een opslag-netwerk. De werkvloer is 2500 vierkante meter groot. Volgens de betrokken partijen is de samenwerking in het gezamenlijke lab een afspiegeling van de uitdaging waarvoor zakelijke ict-klanten staan. Novell en Microsoft zeggen toekomstige samenwerking met andere leveranciers toe te juichen.

De eerste namen op het portfolio van de samenwerking zijn Siemens en BMW. Beide partijen tekenden afzonderlijk een driejarig contract om gebruik te kunnen maken van zowel Windows als Linux en hopen in de toekomst profijt te hebben van de samenwerking tussen de softwarebedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tja... en dan verschijnt er straks zeker de Microsoft producten genaamd:
- Virtual Novell Server voor Windows
- Virtual NDS Server voor Windows

Gevolgd door de Microsoft Novell-to-Windows migration consultancy service... Als het zover is, zou ik toch uit gaan kijken bij Novell als werknemer/deverloper.

Zo ging het ook met Banyan ...zapped away into the Active Directory Forrest
"De hele wereld aan Dot.Net?"

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-12T17:07:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.