Sun werkt aan open opslagbeheer

Dit artikel delen:

Sun Microsystems onthult vandaag een raamwerk op basis van Java waarmee netwerkbeheerders beleidsregels en prioriteiten voor gegevensopslag kunnen instellen. Deze technologie, Project StoreX genaamd, creëert een 'beheer-bewustzijn' tussen programma's, aldus Sun.

"Het probleem van vandaag de dag is dat iedereen applicaties bouwt die zich niet bewust zijn van wat de andere applicaties doen", zegt Jeff Allen, Suns vice-president marketing voor netwerkopslag. "Dus als elke applicatie een dienst aanvraagt, zoals een back-up bij het vollopen van een harde schijf, gebeurt dat op een basis van 'wie het eerst komt, die het eerst maalt' - zonder afweging om wat voor applicaties het gaat en hoe belangrijk die zijn voor het netwerk."
Allen meent dat communicatie tussen de beheersystemen van de diverse toepassingen nodig is, zodat beleidslijnen zijn af te dwingen. Leveranciers moeten dan wel de beheerinterfaces van hun software openstellen voor die inter-applicatie communicatie. Beheerders kunnen hierdoor sla's (service level agreements) opstellen voor programma's en systemen. "Bovendien verkort dit ook de ontwikkeltijd van applicaties, doordat bepaalde algemene componenten herbruikbaar zijn", aldus de Sun-directeur. Uiteindelijk moet dit raamwerk verder gaan dan alleen opslag. Op termijn levert het bedrijf ook hulpmiddelen voor prestatiebeheer en koppelingen met de Jini-technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.