Windows XP bijna half jaar langer in de winkel

Dit artikel delen:

Windows XP van Microsoft blijft bijna een half jaar langer verkrijgbaar dan aanvankelijk gepland was. Om in de vraag van met name kleine bedrijven te voorzien is de uiterste verkoopdatum opgeschoven van eind januari naar eind juni 2008.

Windows XP blijft langer verkrijgbaar. De uiterste verkoopdatum is opgeschoven van eind januari naar eind juni 2008. De softwaregigant komt daarmee tegemoet aan oproepen uit met name het mkb. Die bedrijven zeggen meer tijd nodig te hebben om over te gaan naar het nieuwe besturingssysteem Vista.

De bedrijfsleiding van Microsoft geeft toe dat het plan om XP binnen een jaar na de introductie van het nieuwe Vista al uit de schappen te halen te ambitieus is. Verwacht wordt dat grote computerfabrikanten zoals Dell tot juni volgend jaar XP aanbieden. Systeembouwers en kleine bouwers en verkopers van computers zullen het oude besturingssysteem waarschijnlijk tot en met januari 2009 verkopen.

Gebruikers zijn kritisch vanwege de eisen die Vista aan de hardware stelt en klagen over interoperabiliteit tussen applicaties. Zo ontving de Consumentenbond de afgelopen maanden duizenden klachten over Vista.

Microsoft overweegt tot 2010 een uitgeklede versie van XP (de Starters Edition) beschikbaar te houden voor gebruik in enkele opkomende markten in ontwikkelingslanden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-28T10:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.