Zakelijk gebruik van Vista stagneert

Dit artikel delen:

Het aandeel van Microsofts nieuwe besturingssysteem Vista Business is in augustus fors gedaald in de verkoopcijfers voor zakelijke gebruikers. Ook de verkoop van XP Professional nam af, maar wel minder dan Vista.

In de maand augustus daalde het aandeel van Microsoft Vista Business op de zakelijke markt voor besturingssystemen naar 13 procent. Een maand eerder was dat nog 17 procent. Dat blijkt uit een rapport van ict-marktonderzoeksbureau Context. Het onderzoek keek naar de verkopen via zakelijke distributiekanalen.

Ook Windows XP Professional, de voorganger van Vista Business, werd in augustus relatief minder vaak aangeschaft dan andere systemen. Afgelopen juli bedroeg het marktaandeel 31 procent, maar in augustus was dit nog maar 27 procent. Desondanks wordt XP Professional dus nog steeds tweemaal zo vaak aangeschaft als Vista Business.

Volgens de onderzoekers toont Vista alleen significante groei op de particuliere gebruikersmarkt. Vanaf de introductie van Vista heeft Microsoft voornamelijk aandacht besteed aan particuliere verkopen, met de Vista Home Basic en Home Premium edities.

In januari 2007 betrof 45 procent van de zakelijk verkopen in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Nederland XP Professional. In mei was dit al gedaald tot 28 procent. Omdat Vista Business daarna geen duidelijke marktgroei heeft getoond, verwachten de onderzoekers dat XP Professional nog steeds het voorkeursbesturingssysteem is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-02T14:28:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.