Ballmer: ''Gates en ik zijn als een getrouwd stel''

Dit artikel delen:

Microsoft-baas Steve Ballmer heeft voor het eerst zijn relatie met Bill Gates beschreven. Volgens Ballmer zijn hij en Gates meer broers of een getrouwd stel dan collega's.

"Partners, echtgenoten, wat dan ook, we hebben allebei meegewerkt aan de geboorte van een fantastisch kind, genaamd Microsoft", zegt Ballmer in een interview met de Daily Telegraph. "We hebben altijd goed samengewerkt. We zijn het niet altijd met elkaar eens, maar we weten onze onenigheden naast ons neer te leggen. Daarom zeg ik dat we een soort getrouwd stel zijn, of broers, die het met elkaar eens kunnen zijn, problemen kunnen oplossen en respect en bewondering hebben voor elkaar."

Ballmer verwacht dat binnen vijf tot tien jaar de omzet uit online softwarediensten de omzet uit fysieke producten heeft ingehaald. Hij omschrijft Microsofts traditionele softwarepakketten als "oudere kinderen" en de nieuwe online diensten als de twee jongste kinderen die nog volop in de groei zijn.

"We hebben twee nieuwe kinderen. Ze zijn vier of vijf jaar oud. Ze zijn druk bezig zich te ontwikkelen en spieren te kweken", zegt Ballmer liefdevol. "Ik hou van al onze kinderen. Echt waar."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En ik kreeg juist de indruk dat Steve Ballmer een valse nicht was. De manier waarop hij zaken doet vind ik ronduit stuitend. De man is een rasopportunist, die via vage dreigementen angst probeert te zaaien bij de concurrentie.

Helaas zijn Novell en Linspire erin getrapt door deals met Microsoft af te sluiten. Hopelijk blijven Mark Shuttleworth van Canonical (de uitgevers van Ubuntu) en Matthew Szulik van Red Hat hun poot stijf houden. Dreigen met schenden van patenten, terwijl je niet aangeeft waarom het gaat komt op mij over als een vorm van chantage. En chantage is volgens mij ook bij de Amerikaanse wet verboden. Het klinkt hetzelfde als een buurman die je sommeert om 1 miljoen euro te betalen, maar niet vertelt waarom je dat moet betalen. Kortom: het slaat helemaal nergens op!

Ik hoop dat die aartsconservatist Ballmer snel met pensioen gaat, en het stokje overdraagt aan iemand met een echte visionaire blik. Misschien kan Microsoft dan pas echt een steentje bijdragen aan ontwikkeling en innovatie. Met hun gesloten standaarden en de manier waarop zij dingen benaderen houde ze de technologische vooruitgang tegen.

We zullen het zien wat de toekomst brengt.....

Quote: 'Ballmer verwacht dat binnen vijf tot tien jaar de omzet uit online softwarediensten de omzet uit fysieke producten heeft ingehaald. Hij omschrijft Microsofts traditionele softwarepakketten als "oudere kinderen" en de nieuwe online diensten als de twee jongste kinderen die nog volop in de groei zijn.'

Ballmer redeneert slechts vanuit 1 perspectief: informatie als onderdeel van de maakbare technologische wereld, de wereld welke gemaakt en veranderd kan worden door mensen.

Echter, Quantum Informatie is onderdeel van de wiskundige en fysische wereld en kan door mensen alleen 'ontdekt' en 'gebruikt' worden, echter niet veranderd, omdat het wiskundige en fysische wetten zijn. Deze wetten kunnen door mensen alleen ontdekt en gebruikt worden, echter niet veranderd.

Bij Quantum Systemen is er sdus prake van een totale herdefinitie van het begrip informatie en gaat de huidige strategie van Microsoft en Ballmer / Gates niet meer op. Op de URL http://docs.google.com/View?docid=dds86766_0drrp6t is een korte lijst te vinden van Quantum Informatie uitwisselings Systemen welke op dit moment operationeel zijn.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-16T10:59:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.