5 procent van zakelijke markt gebruikt Vista

Dit artikel delen:

De adoptie van Vista verloopt trager in de zakelijke markt in vergelijking met de consumentenmarkt. Eind 2007 heeft vijf procent van het Nederlandse bedrijfsleven Vista in huis.

De zakelijke markt kiest minder snel voor Vista, dan gebruikers in de consumentenmarkt. Theo Rinsema, algemeen directeur van Microsoft Nederland, verwacht dat aan het einde van dit jaar 5 procent van het Nederlandse bedrijfsleven Vista gebruikt. 

Wel is de adoptie van Vista in het Nederlands bedrijfsleven conform verwachting van analistenbureaus, zoals IDC en Gartner. Die hebben berekend dat 4 tot 5 procent van het bedrijfsleven eind 2007 Vista heeft geïmplementeerd. In Nederland wordt dat doel gehaald, aldus Microsoft.

Bedrijven die Vista gebruiken zijn onder andere Getronics, Ministerie van Defensie en de Goudse Verzekeringen. In totaal gebruiken één miljoen Nederlanders Vista.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat pas 5 procent van de zakelijke markt Vista zou gebruiken, is een grote tegenvaller voor Microsoft en hun partners. Juist de zakelijke markt heeft het geld (de aftrekpost) voor snellere hardware en juist zij hebben de behoefte aan meer beveiliging (wat de meerwaarde van Vista zou zijn).

De opmerking "De zakelijke markt kiest minder snel voor Vista, dan gebruikers in de consumentenmarkt." verdient dan ook enige toelichting. Rinsema spreekt slechts over verkochte licenties. Consumenten hebben te maken met de deals tussen pc-fabrikanten/klonen bouwers en Microsoft "Je krijgt dan de acties zoals "PC merk xyz raadt Windows VistaHome Premium aan". Die tactiek durfde Microsoft terecht niet aan bij de zakelijke gebruikers. De zakelijke markt is in staat om een keuze te maken, want zakelijke gebruikers werken zelden met oem-licenties en huren professionele ict'ers in, die kunnen aangeven wanneer Vista meerwaarde heeft.
En als we bedrijfsnamen gaan noemen; elk groot bedrijf met (tien)duizenden werkplekken heeft wel Vista in huis. De meeste pc's van defensie zijn echter niet geschikt voor Vista.
Interessant is de vraag of zakelijke gebruikers die nu bezig zijn met de testen van Vista, over drie jaar geheel over willen zijn gegaan of dat ze daarover nog geen besluit hebben genomen.

Dit bericht klopt niet. De titel zegt namelijk "5 procent gebruikt Vista" en dan in het verhaal verderop staat dat het op 5 procent aan het eind van het jaar wordt het verwacht.
Verder staat in het artikel dat de consumentenmarkt het wel oppakt? Maar je kunt je Vista als thuisgebruiker toch niet omruilen voor XP. Vervolgens wordt daar dan een illegale XP overgezet en het zal mij niets verbazen als Vista ook minder dan 5 procent thuis gebruikt wordt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-18T09:57:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.