Eén miljoen Vista-licenties voor Nederlandse markt

Dit artikel delen:

Het is een jaar geleden dat Microsoft de zakelijke versie van Windows Vista introduceerde. Volgens Microsoft is het gebruik van Vista volgens verwachting.

Een jaar na de introductie van de zakelijke versie van Windows Vista zijn er in Nederland ongeveer 1 miljoen licenties van het besturingssysteem verkocht. Volgens Olivier van Noort, product solution manager Business Market bij Microsoft Nederland, is dit aantal conform de verwachtingen. Theo Rinsema, algemeen directeur Nederland, zei eerder al dat hij verwacht dat aan het einde van dit jaar vijf procent van de zakelijke markt Vista gebruikt.

Van Noort verwacht dat het gebruik van Vista in de zakelijke markt in 2008 zal verlopen volgens de cijfers van Gartner en IDC. Gartner verwacht dat 35 procent van de bedrijven Vista zal gebruiken. Volgens Van Noort worden de tools voor het maken van een inventarisatie voor de implementatie van Vista al veelvuldig gedownload.

Servicepack

Veel bedrijven wachten op de komst van het eerste servicepack voor Vista. Volgens Van Noort is dat niet nodig. Het updatesysteem van Microsoft is, volgens hem, zo goed dat het eerste servicepack voor weinig verbetering zal zorgen als bedrijven hun deploymentstraat voor updates goed hebben ingericht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-29T08:23:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.