Werknemers dagen Tas voor rechter

Dit artikel delen:

Automatiseringsbedrijf Tas Groep is door vijf werknemers voor de rechter gedaagd. Ze hebben uit onvrede hun contract met Tas Netwerkbeheer beëindigd. De werkgever gaat hiermee niet akkoord en wil dat de betrokkenen in ieder geval tot november in dienst blijven.

De zaak diende gisteren voor de kantonrechter in Amersfoort. De werknemers willen zo snel mogelijk weg bij Tas. Ze vinden het, zoals hun advocaat Remco Dammers het formuleert, "geen leuk bedrijf". De verzoekers hadden allen de werkgever ingelicht over hun ongenoegen.
Tas heeft het ontslag geweigerd, omdat de beleidsbepalers denken dat de onderneming grote schade leidt als de werknemers al in juli vertrekken. Ze zijn volgens Tas onmisbaar voor de projecten waaraan ze werken. De onderneming vreest dat de opdrachtgever Tas aansprakelijk stelt wegens wanprestatie.
Advocaat Dammers legde ter zitting een verband tussen de weigering van het ontslag door Tas en de beursgang van het bedrijf in september. In een toelichting gaf hij aan dat de beursgang de aandeelhouders puissant rijk zal maken en dat het personeel een groot deel van de waarde van Tas vertegenwoordigt. Vandaar dat niemand mag vertrekken, vermoedt Dammers. Tas werpt het verband tussen de weigering en de beursgang verre van zich. De kantonrechter doet op 1 juli uitspraak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.