Licentiebepalingen Windows Server 2008 aangepast

Microsoft versoepelt een aantal licentiebepalingen voor Windows Server 2008. Dit blijkt uit een intern memo dat het Amerikaanse CRN in handen heeft gekregen.

In een intern document van Microsoft staat dat een client access license (CAL) voor Windows Web Server 2008 SKU niet wordt geëist. Zo kunnen eindgebruikers elk type databasesoftware met een onbeperkt aantal gebruikers inzetten, op voorwaarde dat ze het als een Internet-facing front-end server draaien.

Ook de voorgaande versie, Windows Server 2003 Web Edition, eiste geen CAL, maar de licentie was wel beperkt tot vijftig gebruikers en volgens een aantal kanaalpartners waren er ook enkele databasebeperkingen. Voor veel Microsoft partners zijn de licentiemodellen van de softwaregigant altijd één van de grootste struikelblokken. De zet om Web Server 2008 meer open te maken vertegenwoordigt een belangrijkste stap in de goede richting, menen marktkenners.

Voor Windows Server 2008 zijn server OS en server applicatielicenties de belangrijkste op het Windows Server platform. Het is echter de vraag hoe Microsofts licentiebeleid werkt in wereld waarin virtualisatie een hot item is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-06T13:04:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.