Vooral kleine bedrijven gebruiken Windows Vista

Dit artikel delen:

Kleine bedrijven zijn het verst met de implementatie van Windows Vista. Dat is logisch, omdat zij minder vaak applicaties en hardware gebruiken die afhankelijk zijn van Windows XP.

Het zijn vooral kleine bedrijven die overstappen op Windows Vista. Uit een onderzoek van reseller CDW blijkt dat 53 procent van de kleine bedrijven Vista gebruikt of in de implementatiefase zit. Van de grote organisaties is 49 procent bezig met een implementatie of heeft Vista al in gebruik. Van de middelgrote bedrijven is 48 procent er mee bezig. CDW baseert zich op gegevens van 772 it-beslissers.

In februari van dit jaar inventariseerde en testte nog 29 procent van de bedrijven een overstap naar Vista. Nu is daar 48 procent van de bedrijven mee bezig. Van de ondervraagden zegt 35 procent Vista te implementeren of Vista al in gebruik te hebben. In februari was dit nog maar 12 procent.

Voorsprong

De voorsprong van de kleine bedrijven wordt door CDW verklaard doordat kleine bedrijven minder applicaties of hardware hebben die afhankelijk zijn van Windows XP. Voor hen verloopt de overstap makkelijker, aldus CDW. David Cottingham, directeur van CDW, tegen InfoWorld: "Er zijn zeker nog steeds problemen als je kijkt naar de custom-made applicaties die op XP draaien. Bedrijven die applicaties hebben, die niet op Vista werken, blijven XP gebruiken."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een onzincijfers! Je reinste propaganda.

Ja, natuurlijk draaien kleine bedrijven op Vista! Dit zijn nu net de bedrijven die hun pc om de hoek kopen en zelf vaak er het onderhoud aan uitvoeren. Het gros van de nu verkochte desktops, maar met name de laptops , daar staat dus Vista op.
Het wordt steeds moeilijker om nog laptops met Windows XP te krijgen, Vista wordt je gewoon opgedrongen. In de grotere bedrijven word vaak Vista tegen gehouden door het beheer van het netwerk. Hier wordt nog zo lang mogelijk op XP door gedraaid en dit wordt niet alleen voor bepaalde applicaties gedaan. Vaak genoeg kom ik bij een ZZP'er die in de problemen is gekomen doordat hij een nieuwe pc of laptop heeft gekocht waar al Vista op staat. Natuurlijk mooie cijfers maar het wordt het MKB gewoon opgedrongen en hebben ze weinig of geen keus betreffende het besturingssysteem. Vaak niet de financiele middelen om alsnog Windows XP op hun PC of laptop te laten zetten. Dus cijfers liegen er niet om gaat er bij mij niet in.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-15T09:44:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.