Windows 7 toch niet gepland voor 2009

Microsoft heeft deze week gereageerd op geruchten dat de opvolger van besturingssysteem Vista volgend jaar al zou verschijnen. Het bedrijf blijft bij zijn eerdere planning van 2011.

Windows 7, de opvolger van het besturingssysteem Vista, verschijnt toch pas in 2011. In een e-mail aan de site WinVistaClub bevestigt een woordvoerder van Microsoft dat de ontwikkeling van het programma nog drie jaar in beslag neemt. "De exacte introductiedatum zal worden bepaald zodra het bedrijf het gewenste kwaliteitsniveau heeft bereikt." Daarmee weerspreekt hij geruchten dat de opvolger van Vista al in 2009 het licht zou zien.

Op de vraag of de introductiedatum naar achteren is geschoven vanwege tegenvallende verkoopcijfers van Vista, reageert de woordvoerder negatief. Volgens hem zijn er inmiddels meer dan 100 miljoen Vista-licenties verkocht en houden de zakelijke verkopen vergelijkbare tred met productintroducties uit het verleden.

Early adopters

"Je hebt op de zakelijk markt altijd de vroege overstappers, de mainstream en de late overstappers. Het lijkt er op dat we inmiddels vanuit de fase van vroege overstappers naar de fase van de mainstream bewegen. Steeds meer bedrijven zijn begonnen met het plannen en uitrollen van Windows Vista", aldus Microsoft.

Oorspronkelijk was de introductie van de opvolger van Windows Vista door Microsoft gepland in 2011. Daarna verschenen in diverse media berichten dat het programma al op de markt zou verschijnen in 2010 of zelfs in 2009.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Denk dat MS het gewoon nooit goed kan doen. Komen ze naar verwachting in 2009 dan slaan een hoop bedrijven en particulieren Vista over, en wachten.

Komen ze in 2009 dan klagen mensen tot het eerste servicepack dat MS te snel is gekomen.

Komen ze in 2010 of 2011 dan hebben ze te lang gedaan over een volgens sommigen verouderde versie.

Lijkt me wel belangrijk dat er geen concessie worden gedaan zoals bv het skippen van unique selling points zoals WinFS in Vista.

Zijn ze er bij Microsoft eindelijk achter dat Vista het nooit gaat worden.
Misschien is het een goede zet om Windows 7 te ontwikkelen, een OS met als basis de 64 bit versie van Windows XP en dan modulair op de markt uitbrengen.

MS gokt erop dat in de zakelijke omgeving altijd voldoende medestanders voor Vista te vinden zijn. Elke migratie is immers "brood op de plank" voor systeembeheerders. Dat Vista dan ook de eindgebruikers minder ruimte geeft om veiligheidsregels te overtreden is dan mooi meegenomen. Voor consumenten blijft staan Vista voorlopig een hoofdpijnproduct is en blijft (i.v.m. XP dan). Maar ja die neem je via bundeling met de niet te ontwijken nieuwe hardware aanschaf in de loop van de tijd wel in de tang.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-29T16:35:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.